Kaapwijnfestival zondag 28 augustus 2022

alle flessen van dit wijnhuisLismore 'Viognier Age of Grace' 2020

Lismore Viognier The Age of Grace  2020

  • 100% Viognier

Deze expressieve viognier, gekweekt op rozenkwartsgrond, verleid je met de prachtige geur van kamperfoelie en oranjebloesem en een intens gehemelte van abrikoos, kiwi en ananas. Vat gefermenteerd en gerijpt.

Deze viognier is een weerspiegeling van mijn obsessie met hoe speciale bodems, klimaat en een mysterieus gevoel van plaats samenkomen om een ​​buitengewone wijn te produceren die je zijn verhaal vertelt.

Deze wijn wordt verbouwd op rozenkwarts bodems in Elgin, een koel plateau op grote hoogte. De regio biedt een langere rijpingsperiode, dit biedt de mogelijkheid om diepe complexiteit en concentratie te ontwikkelen.

De druiven werden geplukt en de hele tros geperst, waarbij het sap langzaam werd geëxtraheerd. Het sap bleef 48 uur staan ​​en werd in oudere, neutrale Bourgondische vaten van 225 liter en een betonnen ei van 1500 liter voor fermentatie en rijping gedurende 10 maanden gelagerd. De “ei” -component is 20% van de productie.

Balans is de sleutel tot deze wijn. Viognier is een aromatische en genereuze variëteit, het profiteert van vatrijping en droesemcontact met een voller mondgevoel en verhoogde textuur. Dit gecombineerd met de stevige zure ruggengraat en het intense fruit zorgt ervoor dat deze wijn de komende 3-5 jaar prachtig integreert en nog complexer wordt.