Kaapwijnfestival zondag 28 augustus 2022


Terug naar overzichtBartinney

Bartinney ligt op de imposante hellingen van Botmaskop naast de Helshoogte Pass met uitzicht op de mooie Banhoek-vallei in Stellenbosch. Bartinney, opgericht in 1912, is sinds 1953 eigendom van de  Jordaan familie. Nu verzorgen Rose en Michael Jordaan de 28 hectare grote boerderij, met een visie om uitstekende wijnen te maken en de charme van het historische land opnieuw te doen ontwaken.

Het creëren van excellentie in wijn is niet een bijzondere bezigheid. Wij zijn van mening dat elk aspect in harmonie moet werken: landbouw met de natuur, mensen met dieren, duurzaamheid met uitmuntendheid. De oude wijnstokken zijn aangeplant tot een hoogte van 550 meter boven zeeniveau en met hellingen zo steil als 45 graden, waardoor wijnen ontstaan ​​die een uitzonderlijke expressie en karakter hebben.  Op de iets lagere uitlopers van de Botmaskop-bergen worden de wijngaarden van Cabernet Sauvignon onderhouden. De perfecte omstandigheden om druiven te telen met een balans tussen rijke en minerale eigenschappen. 

De gevleugelde figuur die op elke fles is afgebeeld, wordt ‘Elevage’ genoemd en symboliseert de Franse kunst van het selectief rijpen en opstijgen van een wijn tot zijn ultieme hoogten, waarbij zijn meest nobele eigenschappen worden ontplooid. Dit idee wordt belichaamd in teamwerk, ambachtelijk handwerk met kleine partijen en zachte methoden, waarop wordt vertrouwd om jaar na jaar uitmuntendheid te creëren.

Voor meer info: https://www.bartinney.co.za/


Dit wijnhuis is gelegen in Zuid-Afrika

Wijnen van dit wijnhuis