Kaapwijnfestival zondag 28 augustus 2022


Terug naar overzichtRijk's

Onze referentie voor Chenin Blanc en Pinotage in Zuid-Afrika. De wijnen werden vernoemd naar Rijk Tulbagh, een succesvolle Kaapse gouverneur in 1750. Neville Dorrington richtte dit succesvolle wijnbedrijf op in 1996. 

De Tulbagh vallei, in Coastal Region, is een uurtje rijden van Kaapstad. De vallei is een natuurlijk amfitheater waar waterbevoorrading zelden een probleem is. De familie Dorrington kocht er 136 hectare vruchtbare bodem die voornamelijk bestaat uit een dunne kleilaag, en zachte leisteen dat vrijwel geen water vasthoudt.

Het grote succes van Rijk’s is te danken aan wijnmaker Pierre Wahl (Zuid-Afrikaans wijnmaker van het jaar 2016). Pierre’s wijnen zijn zeer gastronomisch, altijd intens en geconcentreerd. De eerste oogst van Rijk’s werd op de markt gebracht in 2000 en de awards volgden in snel tempo elkaar op.

De Toach of Oak reeks zijn zeer kwalitatieve instapwijnen van het domein, The Private Cellar reeks en Reserve behoren tot de beste Chenin Blanc en Pinotage wijnen van Zuid-Afrika. 

Voor meer info: https://rijks.co.za/


http://www.rijks.co.za

Dit wijnhuis is gelegen in Zuid-Afrika

Wijnen van dit wijnhuis