Over ons

Kaapwijn Import De Leeuw is een verkoopplatform voor de professionele wijnhandel. Met meer dan 45 jaar ervaring in de wijnimport is Kaapwijn Import De Leeuw een referentie op de Belgische markt.
Sinds de beginjaren van Kaapwijn bouwde het als pionier in het importeren van Zuid-Afrikaanse wijnen aan zijn eigen succesverhaal. Vandaag is onze blik gericht op de hele wereld en biedt het naast Zuid-Afrikaanse wijnen ook wereldwijnen en klassieke wijnen aan uit alle windstreken. Met een aanbod van meer dan 700 wijnen uit tien verschillende landen, blijft Kaapwijn Import De Leeuw de wijntrends op de voet volgen en zijn assortiment jaarlijks uitbreiden met enkele topdomeinen. Als marktleider blijft de focus natuurlijk op Zuid-Afrika.

Op dit platform bieden we wijnen aan in verschillende markten, van topwijnen voor de liefhebber tot wijnen die populair zijn bij het grote publiek. De combinatie van label, smaak en prijs-kwaliteitverhouding zijn de afgelopen jaren de succesfactoren geweest van ons bedrijf. Alle wijnen in deze catalogus worden exclusief door Kaapwijn verdeeld. Onze thuisbasis is Kampenhout, daar bevinden zich de kantoren en tastingscenter en organiseren we jaarlijks( eind augustus) het grootste wijnfestival van Belgë. Het magazijn is centraal gelegen in Machelen en is alle weekdagen open om uw bestellingen te verwerken.

Ons team

Peter De Leeuw

Managing Director / Owner
0475 66 77 05
Peter De Leeuw nam de zaak over van zijn vader Richard die als 1 van de eerste in Belgie, in de jaren ’80 zuidafrikaanse wijnen importeerde.

Klaus Dewinter

Sales Manager
0471 46 84 67
Klaus was jarenlang klant van Kaapwijn en kent zo het reilen en zeilen van het bedrijf als geen ander.

Robin Lagasse

Warehouse Manager
02 354 58 75
Logistiek genie en verantwoordelijk voor ons depot in Machelen.

Peter Mispelters

Sales
0475 39 28 98
Met meer dan 20 jaar ervaring in de Horeca klaar voor een nieuwe uitdaging in de wijnwereld.