Warwick Estate

Warwick is al meer dan 20 jaar één van de prominente wijnbedrijven van Stellenbosch. Marketing, visie, management, exposure en het bijzonder terroir op Simonsberg zijn de basis van dit succesbedrijf.

Warwick Estate is gelegen in een vallei omsloten door de Simonsberg, Kanonkop en Klapmutskop. De historische boerderij droeg in de periode van 1791 tot 1902 de naam ‘Goed Succes’. Na de Boerenoorlog werd de farm gekocht door kolonel Gordon, die bevelhebber was van het Warwickshire regiment.

De estate en het bedrijf raakte in verval en toen het in 1964 werd overgenomen door Stan & Norma Ratcliffe was er geen druivenstok meer te bekennen. De familie Ratcliffe besefte al snel dat ze een bijzonder terroir voor de wijnbouw in bezit hadden gekregen en het duurde niet lang of ze besloten tot de aanplant van kwalitatieve cabernet-sauvignon. Norma bleek een zeer getalenteerde wijnmaakster te zijn en haar eerste vintage van Trilogy in 1986 werd als Bordeaux-blend een icoon wijn voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw.

Begin 21ste eeuw kwam zoon Mike Ratcliffe aan het roer van het bedrijf waar marketing en top wijnmakers het bedrijf op de wereldkaart zette. In 2018 nam een Amerikaans investeringsbedrijf Warwick over van de familie Ratcliffe. Met 2 toptransfers van Christiane Von Arnim (Boekenhoutskloof) en award winning wijnmaker JD Pretorius (Steenberg) werd de kwalitatieve toekomst van het bedrijf verzekerd.

https://www.warwickwine.com

Van dit wijnhuis

  • First Lady Chardonnay
  • First Lady Cabernet Sauvignon
  • First Lady Sauvignon Blanc
  • White Lady Chardonnay
  • Blue Lady Cabernet Sauvignon
  • Trilogy
  • Trilogy Magnum
Meer informatie over dit wijnhuis en de wijnen? Bent u op zoek naar een nieuwe wijnleverancier?
Bij ons kunt u rekenen op een uitgebreid en kwalitatief assortiment en een uitstekende service.
CTA