Kaapwijnfestival zondag 28 augustus 2022


Terug naar overzichtCreation

Jean-Claude  en Carolyn Martin werden in  2002 de pioniers wijnbouwers in de Walker Bay Wine Region. Hier waren namelijk nog nooit eerder wijnstokken aangeplant, maar JC en Carolyn - beide komen uit bekende Europeese wijnfamilies - waren vastbesloten en overtuigd van het potentieel van het gebied. Samen richtten ze Creation Estate op in de Hemel-en-Aarde Vallei. Vijf jaar later, in 2007, vond de eerste oogst plaats en hebben ze hun kelder voorzien van de beste apparatuur uit Europa.

Vandaag de dag beschikt Creation Estate over 50 hectare wijngaarden in de Hemel-en-Aarde Vallei.Het terroir is belangrijk bij Creation Estate, de combinatie van hoger gelegen wijngaarden en de nabijheid van de Atlantische Oceaan zorgt voor een uniek microklimaat in Walker Bay. Daarnaast werkt JC met wilde gistcellen in plaats van commercieel ontwikkelde cellen.

Creation Estate is gevestigd in de Hemel-en-Aarde. Het ligt op ongeveer twintig kilometer van Hermanus, de kustplaats aan de Walker Bay die ook wel te boek staat als de ‘walvissenhoofdstad’ van Zuid-Afrika. De Atlantische Oceaan zorgt er niet alleen voor dat de walvissen hier met plezier ronddobberen, ook brengt het een ideaal klimaat voor wijnbouw met zich mee. Het is er warm, maar het wordt zelden warmer dan dertig graden in het groeiseizoen. Dat komt door de frisse zeebries en het feit dat de wijngaarden van Creation Estate iets hoger liggen dan de meeste wijngaarden in het gebied. De druiven krijgen de kans optimaal te rijpen, maar behouden hun frisse zuren dankzij de koele nachten. Ook de bodem speelt hierin een belangrijke rol. De wijngaarden hebben een van klei afgeleide leisteenbodem, Bokkeveld genaamd

Kortom, Creation Estate heeft in de Hemel-en-Aarde Ridge een uniek terroir te pakken. Ze weten dit te vertalen naar volle, maar tegelijkertijd elegante wijnen met rijpe fruitaroma’s, frisse zuren en een prachtige mineraliteit.

Voor meer info: https://www.creationwines.com/


Dit wijnhuis is gelegen in Zuid-Afrika

Wijnen van dit wijnhuis